Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس اندیشکده یقین گفت: افرادی نظیر حسن تهرانی مقدم از هیچ، سیستم موشکی ساختند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهدمقدس، حسن عباسی عصر امروز در همایش «دکترین سیاست خارجی و انقلاب اسلامی در عصر کاتسا» که در محل سالن اجتماعات دانشگاه پیام نور مشهد برگزار شد، ضمن تسلیت به مناسبت ایام اربعین و حادثه زلزله در غرب کشور اظهار داشت: شیرینی و شهد راهپیمایی چند 10 میلیونی اربعین که از دیدگاه رسانه‌های غربی بزرگترین تجمع انسانی برروی کره زمین هنوز در کام مردم ما است؛ این فضا به‌خوبی پیام سیاست خارجی انقلاب اسلامی را نشان می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه از زمان پیامبر(ص) تاکنون محروم کردن یک شیوه عمومی برای اهل باطل شده افزود: اما اینقدر این آش شور شده که دیگر امکان نتیجه بهتر گرفتن از تحریم وجود ندارد و جواب نمی‌دهد به طوری که عملاً جهان تحریم شده و خاص ایران و سپاه نیست.

رئیس مرکز بررسی‌های دکترینال تصریح کرد: چرا آمریکا وقتی به عراق و افغانستان حمله کرد به سازمان ملل اطلاع نمی‌دهد اما در مورد تحریم‌های ایران سازمان ملل قطعنامه صادر می‌کند؟ اوباما و جان کری گفته بودند تحریم‌ها نتیجه نداشته و باید حذف می‌شد و در واقع ما مشکل ضعف مبانی نظری و مدیریت در حل مسائل اقتصادی داریم.

عباسی با بیان اینکه افرادی نظیر حسن تهرانی مقدم از هیچ، سیستم موشکی ساختند، گفت: ما دانشگاه فنی و صنعتی برای خودروسازی داریم و اینگونه نیست که دانشجوی ایرانی نمی‌تواند اما ما مدیر نداریم و اینکه امکان را این نداریم که اتوموبیل و هواپیما بسازیم درد بزرگی است.

وی با اشاره به اینکه ما قبل از انقلاب هر سلاح پیشرفته غیر از موشک بالستیک را داشتیم، گفت: وقتی حسن تهرانی مقدم و چند جوان لیسانس مکانیک ساخت آن را شروع کردند ما حتی شبیه آن را نداشتیم اما ربع قرن بعد حدود 50 تا 60 نوع موشک را تولید می‌کنیم.

رئیس اندیشکده یقین ادامه داد: اما چطور می‌شود با سطح سواد لیسانس مکانیک که به عنوان سربازی وارد این کار شدند ما توانستیم موشک بسازیم اما نمی‌توانیم خودرو بسازیم؟

عباسی با بیان اینکه برخی از استادان علوم سیاسی و روابط بین‌الملل دانشگاه می‌گویند موشک‌ها را بدهیم تا تحریم‌ها برداشته شود گفت: مگر دقعه قبل چه میزان از تحریم‌ها برداشته شد؟ به‌جای آن مادر تحریم‌ها به‌نام کاتسا آمد؛ عقل هم چیز خوبی است شما به جای گیر دادن به موشک، از مدیران خودروسازی و دیگر صنعت‌هایی که نتوانستند کشور را به جایی برسانند که دستمان جلوی دیگران دراز نباشد انتقاد کنید.

وی خاطرنشان کرد: ایالات متحده دشمن ماست و از هر تهدیدی، کودتا و تحریم علیه ما استفاده کرده و وقتی دشمن ما آمریکا است باید سلاحی داشته باشیم که به سلاحی که او در مقابل ما دارد برسد.

رئیس مرکز بررسی‌های دکترینال با اشاره به اینکه استاد دانشگاه تهران می‌گوید ما توهم توطئه داریم، تصریح کرد: قانون ایسا و کاتسا و برنامه‌هایی که علیه ما طراحی کردند، توهم توطئه است؟ شلیک به هواپیمای مسافربری، ساماندهی داعش، کشتن320 هزار نفر در سوریه و غیره توهم توطئه است؟ من نمی‌دانم چنین کسی چطور اسمش استاد دانشگاه است.

عباسی با بیان اینکه توطئه یعنی کسانی علیه افراد دیگری طراحی کنند گفت: تعداد اقدامات و استراتژی‌هایی که در مدت دو سال در کنگره و سنا از طرح سیدا به کاتسا رسیده نشان از توطئه‌ای است که این افراد علیه ایران انجام می‌دهند و می‌گویند ایران باید تحریم شود.

وی با اشاره به دستگیری سوپرکماندوهای آمریکایی در خلیح فارس، خاطرنشان کرد:کدام قدرت جهانی توانست کاری کند که آمریکایی زانو بزند و دستش پشت گردنش باشد؟ شهید حججی وقتی قرار بود سرش را ببرند دیدید که با چه غروری راه می‌‌رفت اما سوپرکماندوهای آمریکایی که دستگیر شده بودند و قرار بود مدتی بعد آزاد شوند اشک می‌ریختند و عذرخواهی کردند.

رئیس مرکز بررسی‌های دکترینال ادامه داد: درد ما آمریکایی‌ها نیست؛ دردمان استادی است که از بیت‌المال کشور حقوق می‌گیرد و به جای اینکه نظریه‌ای برای بهتر شدن اوضاع مردم تبیین کند می‌گوید هسته‌ای و پس از آن موشکی را هم به غرب بدهیم؛ درحالی که پاک کردن صورت مسئله که دیگر استاد علوم سیاسی دانشگاه بودن نمی‌خواهد و هرکسی می‌تواند این حرف را بزند.

وی تصریح کرد: آن کسی درس دیپلماسی می‌دهد که جلوی تجزیه را در منطقه می‌گیرد و کسی است که سرکلاس استادی که می‌گوید هسته‌ای و موشکی را بدهیم برود درس نخوانده است.استاد دانشگاه باید تصمیم پخته شده در اختیار تصمیم گیرنده قرار دهد نه اینکه صورت مسئله را پاک کند و فقط سرمقاله در روزنامه بنویسد و توییت بزند.

عباسی با بیان اینکه درد ما این است که هسته‌ای رفت و هیچ چیز دست ما را نگرفت، گفت: حال باید کشور همان اشتباه را در زمینه موشکی تکرار کند چون آمریکا تشر زده است؟ مگر آمریکا چه کسی است؟ آمریکا باید دیگر چه کند که استاد دانشگاه تهران باور کند که آنان علیه ایران توطئه می‌کنند؟

وی تصریح کرد: مشکلات ما به دلیل مدیرانی است که ضعف مدیریت دارند و مشکل را به گردن دیگران می‌اندازند که آمریکا از ضعف این مدیران استفاده می‌کند تا به ما ضربه بزند.

رئیس مرکز بررسی‌های دکترینال ادامه داد: طبق تحریم‌های آمریکا هیچ کشوری نمی‌تواند بیشتر از 20 میلیون دلار در زمینه نفت‌وگاز در کشور ما سرمایه گذاری کند؛ در زمان هاشمی نیروهای مسلح ارتش و سپاه وارد سازندگی شدند و ایران روی پا ایستاد.جاده‌ها، تونل، راه‌آهن، پل‌ها و غیره را احداث کردند و قرارگاه خاتم 23 هزار میلیارد از دولت طلب دارد آن وقت از دولت با تفنگ و بی‌تفنگ می‌گویند؛ در حالی که شما نمی‌توانید از بخش خصوصی یا کشور خارجی بخواهید برایتان کار انجام دهد و پولش را ندهید.

رئیس اندیشکده یقین افزود: سپاه منابع داخلی را به کار گرفت و آنچه کمپانی خارجی انجام نمی‌داد را برعهده گرفت بنابراین اگر در این کشور کاری انجام شده است کار همین مردم انقلابی است.

وی با اشاره به اینکه بودجه نظامی ما 12 میلیارد دلار و پایین‌ترین رقم در منطقه است، افزود: ما یک چهارم عربستان بودجه نظامی داریم و این همه تهدید؛ با این بودجه کم، ارتش و سپاه نیروی انتظامی باید امنیت فراهم کنند، کار فرهنگی انجام دهند، علم تولید کنند و کتک نیز بخورند.

رئیس مرکز بررسی‌های دکترینال با بیان اینکه طبق برنامه آمریکاهایی‌ها اگر تحریم‌های 1375 عمل می‌کرد ایران باید سقوط می‌کرد، گفت: اما این اتفاق نیفتاد و آمریکا فهمید این امر بخاطر نیروهای مسلح کشور است پس به این نتیجه رسید که باید نیروهای مسلح را تحریم کند.

وی خاطرنشان کرد: پیکر شهید حججی در کشور آن چنان کار فرهنگی می‌کند که هیچکدام از دستگاه‌های فرهنگی ما نمی‌توانند چنین کاری انجام دهند و این همانند است با کار امام حسین(ع) که 1400 سال اسلام را زنده نگه داشته است.

عباسی ادامه داد: اما درد ما آن کسی است که خود را شخصیت علمی و سیاسی مملکت می‌داند اما از پشت خنجر می‌زند و می‌گوید مدافعان حرم برای پول و دیکتاتوری مثل بشار اسد به سوریه می‌روند بنابراین لحن این افراد اصلاً دوستانه نیست چون وقتی یک نفر شبهه دارد با ارائه سند با او حرف می‌زنیم اما وقتی یک نفر نمی‌خواهد بیدار شود نمی‌شود با او منطقی حرف زد.

وی در راستای اثبات توطئه آمریکا به ایران در طی سال‌های گذشته گفت: آمریما تاکنون حدود 15 استراتژی علیه ایران به کار برده است نظیر استراتژی چماق و هویج، پلیس خوب و پلیس بد، چیکن استراژی، مکانیسم ماشه، استراتژی قورباغه و غیره را دنبال کرده است که برای مثال در استراتژی قورباغه مانند روش طبخ آن در فرانسه، می‌گفتند کاری می‌کنیم محیط بین الملل طوری داغ شود که ایران در آن آب‌پز شود.

رئیس اندیشکده یقین ادامه داد: در عید سال 1386 تحریم جدیدی علیه ایران بستند که معروف به تحریم‌های هسته‌ای شد و به دنبال آن طرح و استراتژی آنفولانزای آمریکایی برای برهم زدن وضعیت روانی در کشور را دنبال کردند در این راستا که برای مثال مردم در برابر مشکلات تقصیرها را از اسلام بدانند درحالی که خروجی فقه اسلام شهید حججی است.

عباسی با بیان اینکه فسادی که در جامعه وجود دارد تحت‌تاثیر لیبرالیسم است، ادامه داد: می‌گویند در اسلام در حق دختران ظلم‌شده است درحالی که کجای دنیا دانشجویان دختر دانشگاه‌ها بیشتر است؟

وی با اشاره به اینکه در سال 95 مراجع بیشتر از 60 بار گفتند که بانک‌ها ربوی هستند، خاطرنشان کرد: ما اگر مشکلات اقتصادی داریم به دلیل اقتصاد ربایی است و مقصر آن استادان اقتصاد دانشگاه‌هایی است که به‌عنوان مسئول بالاسر اقتصاد کشور قرار می‌گیرند.

رئیس اندیشکده یقین ادامه داد: مقام معظم رهبری محکم ایستاده‌اند که دلار باید از اقتصاد ما جدا بشود چون اقتصاد پولی است که پشتوانه مالی ندارد به بیان دیگر کاغذ بی‌ارزشی تبدیل به اسکناس می‌شود که پشتش طلا نبست و ریشه آن در اسلام نیست بلکه اسلام راه‌حل آن را داده است. استراتژی آنفولانزای نیویورکی که گفتم در سال 86 آمریکا در پیش گرفت در این راستا بود که مردم به اسلام، ایرانی بودن، مسئولان و حتی همدیگر شک کرده و مقصر بدانند که دو سال بعد در ماجرای فتنه خود را نشان داد.

وی با بیان اینکه آمریکا اکنون به استراتژی بشقاب لک‌لک رسیده گفت: این استراتژی برگرفته از انیمیشنی است که لک‌لک به مهمانی دعوت می‌شود اما بشقاب به‌گونه‌ای بود که مهمان نمی‌توانست غذا بخورد و آمریکا قبلاً این استراتژی را علیه ونزوئلا انجام داده است.اجرای این استراتژی درباره ایران بدین صورت است که از این به بعد ما با دنیا مراوده داریم اما نمی‌توانیم از این سفره جهانی استفاده کنیم و به قول وزیر خارجه این بزرگترین پروژه ایران هراسی اقتصادی است.

عباسی افزود: با این وجود من خوشبینم چرا که تا سه، چهار سال آینده وضعیت پروژه تحریم با شکست روبه رو می‌شوند چون آمریکا در واقع همه دنیا را تحریم کرده است.

وی با بیان اینکه شیشه عمر آمریکا دلار است، گفت: 46 درصد اقتصاد جهان دارد دلار را کنار می‌گذارد و بدون آن دلار می‌شود و آمریکا اینگونه جلو برود کمتر از اسرائیل که گفته شده بود که 25 سال آینده را نمی‌بیند دوام می‌آورد و در این میان خوشبختانه ما سردمدار شکستن آقاییِ دلار در جهان هستیم.

رئیس اندیشکده یقین با اشاره به اینکه پیروزی راهپیمایی اربعین را با شکست وهابیت در نظر بگیرید، گفت: امروز عربستان می‌خواهد به سمتی برود که به قول خودش ایدئولوژی نفرت را صادر کند و به سمت لیبرالسسم برود چون آمریکایی‌ها فهمیده‌اند دیگر وهابیت و داعش جواب نمی‌دهد و می‌خواهند عربستان را یک کشور لیبرالیسته کنند و این نشان می‌دهد که وهابیت را شکست داده و در واقع نه فقط داعش و القاعده بلکه تفکر وهابیت به عنوان یک اسلام انحرافی را شکست دادیم.

عباسی با بیان اینکه اقتصاد جهان 62 تریلیون دلار بدهی دارد، گفت: استاد دانشگاه ما صدای این امر را نمی‌شنود چون برخی از آن‌ها نانشان در این امر است اما امیدوارم‌ ارتباط اقتصاد ما با دلار قطع شود و ارتباط ریال ما با پول هر کشوری ایجاد شود و بتوانیم روابط پولی دوجانبه برقرار کنیم.

انتهای پیام/

R41347/P1377/S6,1188/CT11

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۵۹۹۶۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش وزیر دفاع انگلیس به تحریمش از سوی ایران/ مخالفت امارات با استفاده آمریکا از پایگاه های نظامی در این کشور/ حمله موشکی به پایگاه نظامیان آمریکایی در شرق سوریه/ رایزنی محرمانه دولت بایدن و عربستان درباره یک توافق

بین الملل تابناک: واکنش وزیر دفاع انگلیس به تحریمش از سوی ایران، مخالفت امارات با استفاده آمریکا از پایگاه های نظامی در این کشور، حمله موشکی به پایگاه نظامیان آمریکایی در شرق سوریه، رایزنی محرمانه دولت بایدن و عربستان درباره یک توافق و تشکیل کمیته‌های مشترک ایران و عراق برای مقابله با اخبار دروغ از مهم ترین خبرها و رویدادهای منطقه ای و بین المللی در 24 ساعت گذشته بوده اند.

واکنش وزیر دفاع انگلیس به تحریمش از سوی ایران

وزیر دفاع انگلیس در واکنش به تحریم‌ خود از سوی ایران، ادعاهای بی‌اساس و نخ‌نما درباره نقش ایران در منطقه غرب آسیا را تکرار کرد.

گرنت شپس جمعه شب با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی ایکس (توئیر سابق)، ادعا کرد: ایران مسئول بسیاری از بی‌ثباتی‌های منطقه‌ای از طریق شبکه غیرقانونی گروه‌های نیابتی (شامل) حماس، حزب الله، حوثی‌ها، شبه نظامیان مرتبط با ایران و حملات مستقیم آنها است.

وی در تداوم جوسازی‌های رسانه‌ای، مدعی شد: اگر ایران فکر می‌کند که تحریم‌های اخیر کسی را مرعوب می‌کند، کاملا در اشتباه است.

دولت انگلیس دو هفته پیش در تداوم حمایت تمام‌قد از رژیم صهیونیستی، وزیر دفاع و شماری از مستشاران نظامی ایران را تحریم کرد. وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران نیز در چارچوب اجرای قانون «مقابله با اقدامات خصمانه رژیم صهیونیستی علیه صلح و امنیت» تعدادی از نهادها و اشخاص انگلیس از جمله وزیر دفاع این کشور را تحریم کرد.

در بیانیه وزارت امور خارجه کشورمان آمده است: جمهوری اسلامی ایران ضمن محکوم کردن اقدام رژیم انگلیس در حمایت و تسهیل اقدامات مخرب اشخاص و نهادهای مذکور شامل حمایت و تسهیل ارتکاب اعمال تروریستیِ رژیم صهیونیستی که نقض تعهدات بین المللی رژیم انگلیس در مقابله با تروریسم به شمار می‌رود، اعلام می‌کند که اقدام رژیم انگلیس، نقض آشکار اصول اساسی حقوق بین الملل مندرج در منشور ملل متحد است.

این بیانیه می‌افزاید: تمامی نهادهای جمهوری اسلامی ایران طبق مصوبات مراجع مربوطه، اقدامات لازم را که شامل ممنوعیت صدور روادید و عدم امکان ورود به قلمرو جمهوری اسلامی ایران، مسدود شدن حساب‌های بانکی در نظام مالی و بانکی و توقیف اموال و دارایی در قلمرو تحت صلاحیت جمهوری اسلامی ایران خواهند بود، جهت اجرای این تحریم‌ها معمول خواهند داشت.

وزارت امور خارجه کشورمان تصریح کرد: این اقدام تحریمی، نافی پیگیری کیفری افراد به سبب دست داشتن در اقدامات مجرمانه در محاکم قانونی دارای صلاحیت نخواهد بود. جمهوری اسلامی ایران ضمن اعمال این تحریم‌ها، رژیم انگلیس را در قبال حمایت از تروریسم و نقض حقوق بشر، مسئول و پاسخگو می‌داند.

مخالفت امارات با استفاده آمریکا از پایگاه های نظامی در این کشور

 روزنامه آمریکایی «وال استریت ژورنال» نوشت که امارات از حمله آمریکا به اهدافی در یمن و عراق از طریق پایگاه هوایی الظفره در ابوظبی جلوگیری کرد.

پایگاه خبری «خلیج آنلاین» با اعلام این خبر اضافه کرد: روزنامه «وال استریت ژورنال» به نقل از یک مقام اماراتی نوشت که کشورش محدودیت هایی را برای عملیات جنگنده های آمریکا علیه اهدافی در عراق و یمن اعمال کرد.

این مقام اماراتی که به نام وی اشاره ای نشده است، خاطرنشان کرد که این تصمیم ناشی از ایده دفاع از خود اتخاذ شده است.

این مقام اماراتی اظهار داشت که از حملات جنگنده های آمریکایی مستقر در پایگاه الظفره به عراق و یمن جلوگیری شد زیرا پس از حمله شبه‌نظامیان در این کشورها در آغاز سال ۲۰۲۲، آمریکا برای اتخاذ اقدامات برای دفاع از امارات به کُندی عمل کرد.

در همین حال، مقامات آمریکایی گفتند که این موضع امارات، فرماندهان آمریکایی را بر آن داشت تا هواپیماهای بیشتری را به پایگاه هوایی «العدید» در قطر ارسال کنند.

وال استریت ژورنال نوشت که وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون)، انتقال جنگنده‌های جت، پهپادهای مسلح و سایر هواپیماها را به قطر آغاز کرد و در مورد تمرکز نیروها برای دور زدن محدودیت‌های اعمال شده برای حملات هوایی از پایگاه هوایی در امارات که واشنگتن از مدت‌ها پیش از آن استفاده می‌کرد، تجدید نظر کرده است.

این روزنامه آمریکایی تصریح کرد که این اقدام، نشاندهنده تنش بین واشنگتن و برخی از کشورهای حوزه خلیج فارس است که نیروهای آمریکایی در آنها پایگاه نظامی دارند.

به نوشته وال استریت ژورنال، کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس بیم آن دارند که جنگی که ۸ ماه است در غزه ادامه دارد، گسترده و به یک درگیری منطقه ای کشیده شوند.

این روزنامه آمریکایی به نقل از مقامات ابوظبی اضافه کرد که امارات متحده عربی به طور فزاینده ای نسبت به احتمال اینکه این کشور از سوی نیروهای مقاومت در منطقه به عنوان کمک کننده آمریکا در انجام عملیات نظامی محسوب شود و هدف نیروهای مقاومت در منطقه قرار گیرد، نگران است.

وال استریت ژورنال به نقل از یک منبع آگاه اشاره کرد که آمریکا در روزهای اخیر با قطری ها برای آوردن جنگنده ها، هواپیماهای شناسایی و پهپادهای مسلح اضافی به پایگاه العدید هماهنگ شده است.

مقامات آمریکایی اظهار داشتند که واشنگتن افزون بر انتقال عملیات به قطر، در حال بررسی حملاتی از سوی جیبوتی در شرق آفریقا است.

بر اساس گزارش این روزنامه آمریکایی، پایگاه هوایی العدید در قطر افزون بر اینکه مرکز فرماندهی منطقه‌ای نیروی هوایی ایالات متحده است یکی از بزرگترین مراکز جنگنده های نیروی هوایی آمریکایی نیز به حساب می‌آید.

پایگاه العدید به عنوان بزرگترین پایگاه های آمریکایی در منطقه به حساب می آید و حدود ۱۰ هزار نظامی آمریکایی را در خود جای داده است.

قطر یکی از متحدان اصلی آمریکا در خارج از ناتو محسوب می شود و به حل و فصل بسیاری از پرونده های پیچیده واشنگتن از جمله پرونده افغانستان کمک کرده است.

دوحه در حال حاضر نیز نقش برجسته ای در تلاش های میانجی گری بین حماس و رژیم اسرائیل ایفا می‌کند.

حمله موشکی به پایگاه نظامیان آمریکایی در شرق سوریه

منابع خبری جمعه شب از حمله موشکی به پایگاه نظامیان آمریکایی در شرق سوریه خبر دادند.

صدای چند انفجار از داخل پایگاه آمریکا در میدان نفتی العمر واقع در استان دیرالزور شنیده شده است.

از سوی دیگر خبرگزاری اسپوتنیک روسیه گزارش داد که هفت موشک به پایگاه آمریکا در میدان نفتی العمر اصابت کرده است.

هنوز گروهی مسئولیت این حمله را برعهده نگرفته است.

مقاومت اسلامی عراق در حمایت از مقاومت فلسطین و محکوم کردن حمایت همه جانبه آمریکا از جنایات رژیم صهیونیستی در نوار غزه، بارها پایگاه‌های ارتش آمریکا در عراق و سوریه و همچنین اهدافی را در سرزمین‌های اشغالی هدف حملات پهپادی و موشکی خود قرار داده است.

رایزنی محرمانه دولت بایدن و عربستان درباره یک توافق

منابع آگاه اعلام کردند دولت جو بایدن و عربستان درحال بررسی‌های نهایی درباره توافقی درخصوص ضمانت‌های امنیتی آمریکا به عربستان و کمک به این کشور در زمینه هسته‌ای برای اهداف غیرنظامی هستند.

منابع آگاه اعلام کردند دولت جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا و عربستان درحال انجام بررسی‌های نهایی درباره توافقی درخصوص ضمانت‌های امنیتی آمریکا به عربستان و کمک به این کشور در زمینه هسته‌ای برای اهداف غیرنظامی هستند. این درحالی است که توافق عادی سازی روابط بین رژیم صهیونیستی و عربستان در چارچوب یک معامله بزرگ در منطقه هنوز دور از دسترس است.

طبق گزارش رأی الیوم، این منابع اعلام کردند مذاکره کنندگان آمریکایی و عربستانی در حال حاضر اولویت را به معاهده امنیتی دوجانبه‌ای می‌دهند که ممکن است بخشی از معامله بزرگتری باشد که به بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی ارائه می‌شود و وی باید تصمیم بگیرد که آیا امتیازهایی را برای تضمین عادی سازی تاریخی روابط با ریاض خواهد داد یا خیر.

متیو میلر، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا پنجشنبه اعلام کرد: ما به توافقی درباره بخش آمریکایی-عربستانی معامله بسیار نزدیک هستیم. می‌توانیم در یک زمان بسیار کوتاه جزئیات را حل کنیم.

به گفته دیپلمات‌های خارجی در کشورهای عرب حوزه خلیج فارس و منابعی در واشنگتن احتمالا این بخش از طرح مربوط به ضمانت‌های رسمی آمریکا برای دفاع از عربستان و دستیابی عربستان به سلاح‌های آمریکایی پیشرفته‌تر باشد.

منابع آگاه پیش بینی کردند توافق امنیتی ریاض و واشنگتن شامل تبادل تکنولوژی‌های مدرن با ریاض از جمله تکنولوژی مربوط به هوش مصنوعی باشد.

یک مسئول آمریکایی اعلام کرد: پیش بینی می‌شود بندهای توافق ظرف چند هفته تکمیل شود.

این درحالی است که عربستان بر لزوم توقف جنگ غزه قبل از هرگونه صحبت درباره عادی سازی روابط با تل آویو تأکید دارد.

میلر گفت: عربستان توضیح داد تا زمانی که جنگ غزه ادامه دارد توافق عادی سازی روابطی وجود نخواهد داشت.

اخیرا آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا سفری به منطقه داشت و مذاکرات جداگانه‌ای با بنیامین نتانیاهو و محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان برگزار کرد.

از سوی دیگر روزنامه یدیعوت آحارونوت نوشت، توماس فریدمن، تحلیلگر روزنامه نیویورک تایمز شروط عربستان را به عنوان بخشی از مذاکرات بین واشنگتن و ریاض برای عادی سازی روابط میان عربستان و رژیم صهیونیستی فاش کرد.

این شروط عبارتند از ایجاد یک روند سه تا پنج ساله برای تشکیل کشور فلسطین، توقف شهرک سازی در کرانه باختری و عقب نشینی ارتش  رژیم صهیونیستی از غزه.

تشکیل کمیته‌های مشترک ایران و عراق برای مقابله با اخبار دروغ 

رئیس سازمان رسانه و ارتباطات عراق و معاون مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران، سازوکارهای تشکیل کمیته‌های مشترک برای مقابله با اخبار دروغ و جعلی را بررسی کردند.  

به گزارش رسانه های عراق، «علی المؤید» رئیس سازمان رسانه و ارتباطات این کشور امروز (شنبه) با «فرشاد مهدی پور» معاون مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران و هیاتی به نمایندگی از نهادهای مهم رسانه ای این کشور دیدار و درباره همکاری های مشترک تبادل نظر کرد.

در این نشست که در بغداد برگزار شد، تقویت همکاری ها در حوزه رسانه، تولید محتوای رسانه ای که به انتقال تصویر حقیقی دو کشور کمک می کند و توسعه و سازماندهی کار شبکه های اجتماعی دیجیتال پیشرفته از طریق تولید مطالبی که همگام با پیشرفت‌های دنیای ارتباطات باشد و با فرهنگ و مطالب مورد علاقه مردم دو کشور سازگار باشد، بررسی شد.

همچنین در این نشست، پوشش رسانه ای سفر زیارت اربعین نیز مورد بحث و بررسی قرار گرفت و هیات ایرانی از سازماندهی عراق در برگزاری مراسم اربعین طی سال های گذشته و موفقیت بزرگ و برجسته این کشور در پوشش رسانه ای سفر اربعین سال گذشته تقدیر کرد و پیشنهاد داد که از تجربه ایرانیان در حوزه سازمان رسانه ای عتبات عالیات استفاده شود.

در بخش دیگری از این نشست، راهکارهای همکاری مشترک دو کشور برای مبارزه با اخبار جعلی و راه‌های مبارزه با این اخبار از طریق تشکیل کمیته‌های مشترک که به کاهش شایعات گمراه‌کننده و محتوای جعلی که به روابط بین دو کشور آسیب می‌زند، مورد بررسی قرار گرفت.

همچنین در این نشست، هیات ایرانی امکان برگزاری دوره‌های آموزشی در جمهوری اسلامی ایران از سوی دانشگاه‌های متخصص در حوزه رسانه و ارتباطات و همچنین دانشکده های آموزشی مامور به این حوزه را پیشنهاد کردند.

 

دیگر خبرها

  • شهید ندادیم که یک خودی به ناموس ایران توهین کند
  • آشنایی با سیستم مرموز چشم پنتاگون در مدار زمین | از ردیابی تا کشتار موشک‌ها! +تصویر
  • فلسطین کرونیکل: پاتریوت آمریکا در برابر بالستیک ایرانی به هیچ کاری نیامد | ادعای اولیه چگونه نقش بر آب شد؟
  • فلسطین کرونیکل: پاتریوت آمریکا در برابر بالستیک ایرانی به هیچ کاری نیامد
  • آیت‌الله حسینی همدانی: هنوز سران بعضی کشورها که باید در خط مقدم مبارزه با اسرائیل باشند خوابند/ دانشجویان باطن حقوق بشر آمریکایی را نمایان کردند/ هیچ‌کدام از رسانه‌هایشان نمی‌توانند برخورد پلیس را عادی جلوه دهند
  • فیلم/ استقبال بی‌نظیر مردم نوق رفسنجان از شهید گمنام
  • واکنش وزیر دفاع انگلیس به تحریمش از سوی ایران/ مخالفت امارات با استفاده آمریکا از پایگاه های نظامی در این کشور/ حمله موشکی به پایگاه نظامیان آمریکایی در شرق سوریه/ رایزنی محرمانه دولت بایدن و عربستان درباره یک توافق
  • چه افرادی امام صادق(ع) را شهید کردند؟
  • استان قزوین میزبان شهید گمنام می شود
  • آیا جان توافق ایران و عربستان با ابتکار چین در خطر است؟/ پکن از ترس تحریم های ثانویه فروش نفت از تهران را کاهش خواهد داد/ دیپلماسی تلفنی چین میان ایران و آمریکا موفق بود