Web Analytics Made Easy - Statcounter

برای شناختن شخصیت شهید حسن تهرانی مقدم باید از چند جنبه به این شهید پرداخت اما در یک جمله می‌توان گفت فرمانده دانشمند که بی‌ادعا در خدمت توان نظامی کشور بود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛محمد حسین پیکانی در گفت‌وگو با حبرنگار آناج، بی‌ادعایی شهید حسن تهرانی مقدم را عامل اصلی موفقیت‌های متعدد ایشان بر شمرد و اظهار داشت: شهید حسن تهرانی مقدم یک شخصیت چند بعدی بود که مقام معظم رهبری بعد از شهادتشانایشان را سردار عالیقدر، دانشمند برجسته و پارسای بی‌ادعا خواندند؛ ایشان در کنار فرماندهی بی‌نظیر، دانشمندی بودند که از نظر علمی و جسارت کار کمتر کسی به مانند ایشان پیدا می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: جسارتی که پدر صنعت موشکی ایراندر مسائل داشتباعث تحول در جمهوری اسلامی ایران شد و همین جسارت نیز شخصیتی موثر از اوبرجا گذاشت.

پیشنهاد تطبیق آتش خمپاره‌ها و اصابت هدف‌دار را اولین‌بار شهید تهرانی مقدم مطرح کرد

محقق و پژوهشگر کتاب خط مقدم در پاسخ به این سوال که شخصیت علمی شهید تهرانی مقدم چگونه بوده است، بیان کرد: زمانی که شهید تهرانی مقدم به جبهه اعزام شد سپاه هیچ امکانات نظامی نداشت و اساسا سپاه قرار نبود وارد فاز نظامی شود و هدف از ایجاد سپاه حفاظت از دستاوردهای انقلاب اسلامی بود اما بعد از غائله کردستان و شروع جنگ سپاه مجبور شد برای حفاظت از کشور وارد مرحله نظامی شود.

وی هوشیاری و جسارت شهید تهرانی مقدم و همکاری شهید حسن باقری را یکی از دلایل پیشرفت موشکی سپاه دانست و توضیح داد: در ابتدای جنگ سپاه حتی یک توپخانههم نداشت و خمپاره‌هایی هم که وجود داشت تعداد محدودی بودند و به همین دلیل شهید تهرانی مقدم پیشنهاد تطبیق آتش خمپاره‌های سپاه را به شهید حسن باقری دادند؛ تطبیق آتش یعنی فرماندهی آتش که خمپاره‌ها جهت‌دار و هدفمند اصابت کنند.

فکر شهید مقدم ما را در عملیات طریق‌القدس و فتح‌المبین پیروز کرد

پیکانی ادامه داد: در آن زمان تطبیق آتش تنها برای توپخانه‌ها صورت می‌گرفت و کسی خمپاره‌ها را تطبیق آتش نمی‌کرد اما با صحبت‌هایی که شهید باقری با محسن رضایی انجام داد مسئولیت این کار بر عهده شهید تهرانی مقدم گذاشته شد و برای اولین بار این تطبیق آتش در عملیات طریق القدس با موفقیت آزمایش شد.

وی آزادسازی بستان را از ثمرات این تطبیق آتش بر شمرد و آزادسازی را نتیجه فکر خوب و جسارت در بیان این فکر دانست و تصریح کرد: این اتفاق جرقه رشد و خودباوری در شهید تهرانی مقدم بود که بعدها در عملیات فتح المبین هم این تطبیق آتش باعث موفقیت شد.

راه‌اندازی توپخانه با همراهی شهید شفیع‌زاده

پژوهشگر کتاب خط مقدم با اشاره به مسئله که در فروردین سال 61 شهید تهرانی مقدم و شهید حسن شفیع زاده توپخانه سپاه را راه اندازی کردند و در کمتر از یک ماه این توپخانه را عملیاتی کردند، خاطر نشان ساخت: در کمتر از یک ماه این دو سردار بزرگوار جذب نیرو، آموزش و راه اندازی توپخانه را انجام دادند که بدون شک یکی از معجزات دفاع مقدس می‌باشد.

وی ادامه داد: با ادامه حملات صدام مسئولین نظام به این فکر افتادند که به دنبال موشک برویم زیرا سازمان ملل که یعنی همان آمریکا پشت صدام بودند و این به معنی حمایت از حمله صدام به شهرهای ما بود و اگر به شهرهای عمقی ما نفوذ می‌کردند راه مقابله نداشتیم پس به فکر ساخت موشک افتادیم.

سوریه تنها کشوری بود که آموزش ساخت موشک به نیروهای ایرانی را پذیرفت

این نویسنده و محقق در بخشی از سخنانش به آموزش موشکی سوریه و گرفتن موشک از لیبی اذعان و عنوان کرد: در سال 63 زمانی که رفیق دوست وزیر دفاع بود به دعوت سه کشور سوریه، لیبی و الجزیره برای بازدید از توان موشکی این کشورها به آنجا سفر می‌کنند که با صحبت‌های مقام معظم رهبری و مرحومهاشمی رفسنجانی قرار بر این می‌شود که اگر شد از این کشورها موشک بگیریم.

وی یادآور شد:در آن زمان سوریه قبول می‌کند که به ما آموزش موشک بدهد و لیبی هم موشک به ما می‌دهد، در مهرماه همان سال فرمان تاسیس موشکی به تهرانی مقدم ابلاغ می‌شود و شهید تهرانی مقدم در حالی که 50 نیروی کارآمد برای این امر نیاز دارد موفق میشود تنها 12 نفر را پیدا کند که بتوانند در این زمینه کار کنند و در آبان ماه همان سال به سوریه اعزام می‌شوند.

شهید مقدم دو ماه در سوریه ماند و آموزش اولیه را دید/ موشک‌باران کرکوک و بغداد درپی حمله‌های صدام

محمد حسین پیکانی صرف دوماه برای آموزش به جای شش ماه را از نبوغ شهید مقدم می‌داند و ادامه می‌دهد: شهید مقدم و افرادش بخاطر این مسئله که زمان اتلاف نشود به جای هتل در پادگان با بدترین شرایط رفاهی می‌ماند و دو ماه بعد از اعزام به سوریه و آموزش به کشور باز می‌گردند و اسفند ماه همان سال بدون اینکه دشمن کوچکترین اطلاعی پیدا کند توان موشکی به توان نظامی ما اضافه می‌شود.

وی با بیان اینکه در همان زمان سردار حاجی زاده مشغول حفر تونل برای نگهداری موشک‌ها و پیدا کردنسوله برای ساخت موشک بودند، اذعان داشت: در همین زمان صدام به دلیل شکست در جبهه‌های زمینی رو به حمله هوایی به شهرها آورده بود و در تاریخ 21 اسفند نخستین حمله‌های موشکی ما به سمت کرکوک و بغداد و...انجام شد و اگر این توان موشکی نبود مشخص نبود این حمله‌ها تا کی ادامه پیدا کند و چه تعداد کشته در شهرها داشته باشیم زیرا عراق در فکر حملات شیمیایی به ایران بود.

شهید تهرانی مقدم بعد از اتمام جنگ می‌گفت باید بنیه دفاعی را تقویت کنیم/ اصرار شهید مقدم بر ساخت موشک‌هایی با برد بالا

پژوهشگر کتابخط مقدم از ایجاد دو تفکر درباره توان موشکی بعد از جنگ سخن به میان آورد و تشریح کرد: بعد از پایان جنگ دو تفکر به وجود آمد یک تفکر این بود که جنگ تمام شده است و دشمنی نداریم پس نیازی نیست که برای بنیه دفاعی کشور هزینه کنیم و تفکر دیگری که در راس آن مقام معظم رهبری و شهید تهرانی قدم قرار داشتند این مسئله بود که تا زمانی که ضعیف باشیم دشمن به خاک ما طمع خواهد کرد.

وی بیان داشت:شهید تهرانی مقدم پس از جنگ با همان روحیه به کارش ادامه داد و اعتقاد داشت باید موشک‌هایی درست کنیم که حداقل تا تل آویو برسد زیرا اگر ما اسرائیل را تهدید نکنیم اسرائیل ما را تهدید خواهد کرد و حاصل این تفکر این بود که ما در سال 63 وارد کننده موشک بودیم و در سال 72 موشک‌های شهاب 1 و2 را ساختیم.

دشمنان نظام در برابر موشک‌های ایرانی سپر درست می‌کنند

پیکانی روحیه شهید تهرانی مقدم را یکی از عوامل موفقیت در زمینه موشکی بعد از جنگ خواند و گفت: صنعت موشکی ایران با شهید تهرانی مقدم احیا شد، اولین پرتاب موشکی که انجام شد موشک در همان سکو منفجر شد شهید مقدم به همه تبریک گفت و اطرافیانش از این مسئله تعجب کره بودند که ایشان میگویدسکو سالم مانده است و این یعنی موفقیت دوباره صنعت روی آن کار می‌کند و بهتر می‌شود.

وی ادامه داد: امروز توان صنایع موشکی مختلف است و تنها بسته به ایشان نیست،کار به جایی رسیده است که دشمن چون توان تحریم موشک ایرانی را ندارد سپر موشکی درست میکند تا از موشک‌های سپاه در امان باشد، با شهادت ایشان این راه و صنعت از بین رفتنی نیست و حمله به مواضع داعش بعد از ترقه بازی در مجلس هشداری به اسرائیل و عربستان و قوت قلبی برای مردم بود.

کلاه آمریکایی‌ها و بهانه‌ای برای وضع تحریم/ ایران توانایی از بین بردن پایگاه‌های نظامی و ناوهای آمریکایی حاضر در منطقه را دارد

این نویسنده در خصوص مذاکرات هسته‌ای و برجام مطرح کرد: می‌خواهند توان موشکی را با دست خودمان تعطیل کنیم و در قرارداد با زرنگی بندی گذاشته‌اند که ایران حق آزمایش موشکی که هسته‌ای حمل کند ندارد درحالی که بدنه موشک هیچ تفاوتی ندارد و اگر کلاهک آن را عوض کنند هسته‌ای حمل می‌کند و اگر عوض نکنند نظامی است برای این هم با هر آزمایش موشکی بهانه تحریم پیدا می‌کنند و این کلاهی است که بر سر ماگذاشته‌اند.

وی در پاسخ به این سوال که اگر شهید تهرانی مقدم و تهرانی مقدم‌ها نبودند وضعیت کشور به چگونه پیش می‌رفت، متذکر شد: اگر انقلاب، امام و شهدا که در راس شان امثال تهرانی مقدم هستند نبودند و کار جهادی که مصداق کار انقلابی بود انجام نمیشد الان درگیر جنگ با داعش بودیم، در سالی که شهید مقدم به شهادت رسیدند ایشان نصف سال را شبانه روزی بر سرکار بودند تا علاوه بر موشک های نظامی موشک های ماهواره بری که ماهواره را به مدارهای بالا می‌بردساخته شود.

وی افزود: امروزه آمریکا می‌داند که حمله نظامی به ایران غلط است و اگر چنین اشتباهی انجام دهد کل پایگاه‌های نظامی آمریکا در منطقه و ناوهای در حال حرکتش از بین خواهد رفت.

پیکانی از فکر حمله به ایران بعد از حادثه11 سپتامبر خبر داد و افزود: بعد از حادثه 11 سپتامبر آمریکا برای حمله به کشورهای منطقه مانند ایران، افغانستان و عراق بهانه پیدا کرده بود اما قدرت ایران باعث شد که علیه ایران دست به چنین اقدامی نزند که این عقب نشینی نتیجه کار و تلاش شهید مقدم و امثال ایشان بوده است.

وی در پایان شکست داعش و آزادسازی موصل را نتیجه حمایت های ایران دانست و تصریح کرد: اگر لبنان پیروز شد به خاطر حمایت ایران بود امروز هم اگر داعش در حال تار و مار شدن است به دلیل توان ایران و حمایت از عراق است.

گفتنی است؛ مستند خط مقدم که در شش قسمت ساخته شده است از توان موشکی و زندگی شهید مقدم پرده برمی‌دارد از شبکه سه درحال پخش است که قسمت سوم آن عصر امروز پخش خواهد شد.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۹۱۷۰۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موشک‌های پاتریوت آمریکا مقهور موشک‌های بالستیک ایران شد

رسانه‌های رژیم صهیونیستی از جمله رادیو ارتش اسرائیل پس از حمله ایران می‌گویند پدافند پاتریوت‌های آمریکا از عهده موشک‌های بالستیک شلیک شده ایران برنیامده‌اند.

به گزارش مشرق، روزنامه کیهان در ستون خبر ویژه خود نوشت: وبسایت اینترنتی فلسطین کرونیکل در گزارشی می‌نویسد: رادیو ارتش اسرائیل به تازگی اذعان کرد سامانه‌های پاتریوت آمریکا در رهگیری موشک‌های ایرانی موفق عمل نکردند و ایران ۱۲ موشک بالستیک مدرن خود را به پایگاه‌های نظامی اسرائیل کوبید. پس از پایان حمله تلافی‌جویانه ایران‌، تل‌آویو ادعای «رهگیری ۹۹ درصدی» پرتابه‌های ایرانی را مطرح کرد. اما در واقع، سپاه پاسداران ایران، مجموعه‌ای از پهپادها و موشک‌های قدیمی را با هدف ایجاد وحشت بزرگ و همچنین مشغول و اشباع کردن واکنش پدافند هوائی اسرائیل شلیک کرد. سپس، حدود ۱۲ فروند موشک بالستیک مدرن شلیک کرد که اکثر آنها به اهداف خود اصابت کردند. سایت‌های نظامی هدف گرفته شده، محافظت‌شده‌ترین مکان‌های روی زمین در مقابل حملات موشکی بالستیک محسوب می‌شدند. بعدها، مقامات ناشناس آمریکایی و اسرائیلی اعتراف کردند ادعای رهگیری ۹۹ درصدی ادعایی ساختگی است.

عملیات پدافند هوائی شامل آمریکا، بریتانیا، فرانسه، اسرائیل، اردن- و احتمالا عربستان و امارات- بیش از یک میلیارد دلار هزینه، خرج روی دست ائتلاف آمریکایی- اسرائیلی گذاشت. این در حالی بود که آنها ۷۲ ساعت قبل هشدار دریافت کرده بودند.

بر اساس گزارش رادیو ارتش اسرائیل، سیستم دفاعی موشکی استاندارد RIM-۱۶۱ آمریکا روی کشتی (SM-۳) در رهگیری پرتابه‌های ایرانی متحمل شکست ۷۵ درصدی شده و از ۸ موشک شلیک شده آنها تنها ۲ مورد به هدف اصابت کرده است. بلومبرگ اخیرا مقاله‌ای منتشر کرده است که در آن می‌گوید اسرائیل اکنون سیستم‌های موشکی پاتریوت را بازنشسته می‌کند. اسرائیل از زمان جنگ اول خلیج‌فارس از سیستم موشکی پاتریوت آمریکا ناراضی بوده است. در سال ۱۹۹۱، عراق موشک‌های اسکاد را به سمت اسرائیل و عربستان سعودی شلیک کرد. ایالات متحده و رسانه‌های آن مدعی شدند که سامانه موشکی پاتریوت ۸۹ درصد از اسکادهای شلیک شده به سمت عربستان سعودی و ۴۴ درصد از کلاهک‌های هدایت شده به سمت اسرائیلی‌ها را رهگیری کرده است. با این حال، ماه‌ها بعد حقیقت آشکار شد و اکنون پذیرفته شده است که عملکرد سیستم موشکی معروف پاتریوت این بود که تنها بین ۱ تا صفر درصد از کل اسکادهای شلیک شده را سرنگون کرد.

با وجود تبلیغات زیاد درباره کارآیی سامانه‌های پدافند هوائی اسرائیل و آمریکا، اگر تعداد زیادی پرتابه به سمت هدفی شلیک شود، هیچ سیستم دفاعی روی کره زمین وجود ندارد که در مبارزه کامل با یک حمله بزرگ و متمرکز موفق باشد.

دیگر خبرها

  • بارانی از موشک بر سر صهیونیست‌ها/ شلیک ۷۰ موشک از سمت لبنان
  • موشک‌های پاتریوت آمریکا مقهور موشک‌های بالستیک ایران شد
  • شهدا اصلی‌ترین قدرت فرهنگی ما هستند
  • فلسطین کرونیکل: پاتریوت آمریکا در برابر بالستیک ایرانی به هیچ کاری نیامد
  • ناو موشکی سپاه؛ مجهز به موشک‌های بالستیک دوربرد
  • ناو موشکی سپاه را بیشتر بشناسید/ مجهز به موشک‌های بالستیک دوربرد است
  • شناور موشکی سپاه از خط استوا گذشت
  • شناور موشکی سپاه از خط استوا عبور کرد
  • حمله موشکی به پایگاه آمریکا در شرق سوریه
  • حمله به پایگاه آمریکا در شرق سوریه